Nyomtatás
Részletek: Kategória: Tűzvédelmi szakmérnök képzés | Megjelent: 2017. január 19.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
Tűzvédelmi szakmérnök

A képzés célja gyakorlati képességekkel rendelkező mérnökök képzése tűzvédelmi és iparbiztonsági tervező, ipari és szolgáltató cégek (versenyszféra), továbbá a tűzoltóságok / katasztrófavédelem (szakhatóság) számára.
A képzés széleskörű ismereteket nyújt a tervezés ill. számítógépes szimulációk az üzemeltetés és a forgalmazás területén. A képzéssel TERVEZŐI / SZAKÉRTŐI jogosultság szerezhető!

A hallgatóink a verseny- és az állami szférából, BSc és MSc végzettséggel egyaránt érkeznek. Már a tanulmányok során is hasznos kapcsolati tőke alakítható ki.

Tanulmányi tájékoztató

Végzés utáni jellemző új álláslehetőségek:

Elérhető JOGOSULTSÁGOK (versenyszférabeli működéshez): TUÉ, TUJ, TUO tervezői (Magyar Mérnöki Kamara ill. Magyar Építész Kamara, Tűzvédelmi Tagozat) és Építési tűzvédelmi szakértő (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, OKF).
Az önálló tervezési jogosultság megszerzéséhez (pl. tűzjelző vagy sprinkler rendszerek) az illetékes szakmai kamara ill. a hatóság kötelező szakmai gyakorlati időt és/vagy szakvizsgát írhat elő.

Az YBL-n szerzett végzettséget a Katasztrófavédelem / Tűzoltóság (szakhatóság) felsőfokú tűzvédelmi végzettségnek ismeri el.

A képzés során megszerezhető tudáselemek, ismeretek:

A képzés időtartama: 4 félév, levelező tagozaton, szemeszterenként 7 alkalommal konzultáció

A végzettek aránya tapasztalatok szerint 90% fölötti.

Az évfolyamok évente indulnak.
Képzésvezető: Dr. Fehérvári Sándor PhD egyetemi docens
Oktatás szervező: Orsó Renátó tanszéki mérnök

Részletes felvilágosítás:
Ybl Tanulmányi Osztály Email:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.