Copyright 2021 - Custom text here
 • Slide number 0
 • Slide number 1
 • Slide number 2
 • Slide number 3
 • Slide number 4
 • Slide number 5
 • Slide number 6
 • Slide number 7
 • Slide number 8
 • Slide number 9
 • Slide number 10
 • Slide number 11
 • Slide number 12
 • Slide number 13
 • Slide number 14
 • Slide number 15
 • Slide number 16

ybl facebook2


2019. december 5-én megtartottuk a kari TDK Konferenciát. A Konferenciát ünnepélyesen Dr. Dombay Gábor PhD dékánhelyettes úr nyitotta meg. Két szekcióba 8 pályaművet prezentált 13 diák. A zsűrik tanácskozásait követően Prof. Dr. Anthony Gall PhD dékán úr átadta az emléklapokat és okleveleket a diákoknak és konzulenseiknek.

További információ >>>

 

Kedves Hallgatók!

Új művészeti klub, műhely, indul csütörtökön, ahol évfolyamtól és végzettségtől, tantárgyaktól és kreditektől függetlenül tudtok a tanárok beszélgetni, szakmai diskurzust folytatni az általatok tervezett, modellezett anyagok fölött és ürügyén, különféle szakos tanárokkal.

Nem kell feltétlen a produktumra kihegyezni az együttlétet, hanem a gondolatokra lehetne koncentrálni, a közegre, a beszélgetésre. MOST Csütörtökön indítanánk, a helyszín idén Óballa lenne. Játék ez és mégsem csak játék. Élesben folyhatna, mert a másik oldalon egy valós építeni vágyó közösség vár újszerű és kortárs, egyben józan és mégis elszállt tervetket  sőt talán épületet is. Meg is hallgatnánk őket. OBALLA TDK 01

Hívlak és várlak erre a csütörtök esténként rendszeresen megrendezendő szakkörre, klubra. 

17:00 körül kezdenénk a 218-as teremben. Minden építész hallgatót várunk! (BSc, MSc, Levelező)

Először Rohoska Csaba mutatja be a helyet, és már bele is vághatunk. Bele lehet beszélni! Kérem beszéljetek bele! Gyertek!

Csanády Gábor

TDK - Óballa közösségi tér tervezése

Az idei  Tudományos Diákköri Konferencia 2018. november 21-én került megrendezésre a kar 1146 Budapest, Thököly úti 74. épület termeiben. A Konferenciát ünnepélyesen Prof. Dr. Markó Balázs habil DLA  dékán úr nyitotta meg. A délután folyamán 4 szekcióban 23 pályamunkát 42 diák prezentált a zsűrik és az érdeklődő közönség előtt.
Az I., II., III. helyezéseken kívül a rektori különdíjat is odaítélte a zsűri. A zsűrik döntöttek arról is, ki kap lehetőséget a 2019-es tavaszi Országos Tudományos Diákköri Konferencián való indulásra, 18 pályázattal 36 hallgató. A zsűrik tanácskozásait követően Dr. Dombay Gábor PhD dékánhelyettes úr átadta az emléklapokat és okleveleket a diákoknak és konzulenseiknek. A helyezetteket a HÖK pénzjutalomban részesíti. A rektori különdíjakat a Szent István Egyetem Gödöllői Campuson megrendezésre kerülő ünnepélyen adják majd át a nyerteseknek.
Idei újdonság, hogy a konferenciára meghívást kaptak középiskolák, így a hallgatóság között helyet foglaltak a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium művésztanára és öt tanulója. 

A konferencia jegyzőkönyvei megküldésre kerültek az Országos Tudományos Diákköri Tanács részére, amiket elfogadtak.

A Konferencia a NTP-HHTDK-18 pályázati forrás felhasználásával került megrendezésre.

A TDK konferencia plakátja >>>
TDK programfüzet >>>
TDK beszámoló >>>

Gratulálunk minden résztvevőnek és nyertesnek!

Dr Csanády Gábor Mátyás DLA - TDT elnök 

Wittek Krisztina - TDT felelős

Tisztelt pályázó és érdeklődő Hallgatók !

A korábbi évek hagyományát folytatva idén is lehetőséget teremtünk a a hallgatók önálló munkáinak bemutatására. A színvonalas dolgozatokat javasoljuk az országos versenyen való részvételre is, amely már önmagában egy elismerés és tapasztalatgyűjtés is egyben. A teendők menete a következő:

Jelentkezés2018. október 09. (kedd) -ig. (A mellékelt jelentkezési lap kitöltése).

A kész bekötött dolgozatok leadási határideje: 2018. november 14. (szerda)

A konferencia előadások minden szekcióban. 2018. november 21. (szerda) 14.00

A dokumentumokat az intézeti tdk koordinátoroknak vagy a témavezetőknek kell leadni!

Ha még nem vettél részt önálló diákköri tudományos munkában, de tetszik a gondolat vagy egy téma, akár a nyári gyakorlaton találkoztál egy problémával, amivel szívesen foglalkoznál a legjobb lehetőség részt venni a mi munkánkban és végül bemutatni a konferenciánkon. Két-három hallgató közösen is pályázhat.

Témaválasztásban és kidolgozásában segítenek a választott tématerület oktatói. Bátran keressétek meg őket akár a saját ötlettel is. De már az oktatók által ajánlott témák közül is választhattok. Az meghirdetett témákat figyeld az intézeti honlapon és a TDK faliújságokon is.

Akik diplomamunka előtt állnak jó lehetőség egy tdk dolgozat megírása. Egy megkezdett vagy elképzelt diplomamunka részeként is beadható, sőt egy elkezdett munkából gyakran lesz diplomamunka. Így nem kell az utolsó évben kapkodni, már a kész TDK anyagot kell kicsit kibővíteni.

Kérdésekkel keressétek bátran az intézeti tdk koordinátorokat, személyes elérhetőség a honlapon, vagy Csanády Gábort: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.:

Építőmérnöki: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Építészmérnöki: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A jelentkezéshez az itt megtalálható űrlap használatát kérjük.

Jó munkát!

TDT csapat és témavezetők

 

TDK TÉMÁK:

 
ktdk logoIdőpont: 2017. 11. 30. csütörtök 14:00
Terem:
Építészek szekciója: 311
Építők szekciója: Tetőtéri tanácsterem
Megnyitó: 14:00-14:15
Pályamunkák: itt

Alkategóriák