Copyright 2020 - Custom text here

Exclamation mark red

Tisztelt Hallgatók!

https://szie.hu/sites/default/files/2_2020_rektori_utasitas_2019_20_modositott_idobeosztas.pdf

https://szie.hu/sites/default/files/szie_atmeneti_idobeosztas_201920_tanev.xlsx

Összhangban a fenti két dokumentummal, tanév módosított rendjére karunkon így alakul: A szakmai nap, a laza nap, és a tavaszi projekthét elmarad, helyettük is oktatás lesz. (Az ünnepnapokon természetesen nincs oktatás.) A szorgalmi időszak nappali tagozaton az eredetileg tervezettnél tovább, május 22-ig tart. Be kell pótolnunk egy húsvét hétfőt, egy csütörtöki rektori szünetet, és 3 pénteket: rektori szünet, nagypéntek és május 1.

Május 5. kedd: pénteki órarend (május 1 helyett)

Május 18. hétfő: hétfői órarend (húsvét hétfő helyett)
Május 19. kedd: pénteki órarend (nagypéntek helyett)
Május 20. szerda: keddi órarend (május 5 óracsere miatt)
Május 21. csütörtök: csütörtöki órarend (március 12 rektori szünet helyett)
Május 22. péntek: pénteki órarend (március 13 rektori szünet helyett)

Felhívnánk a figyelmet, hogy a rektori utasítás melléklete tartalmaz egy elírást: "Húsvét: 2020. április 10-14. (péntek - hétfő)" Ez nyilván elírás, mert a hétfői nap az az április 13. Ennek megfelelően április 14-én kedden rendes keddi órarend szerint tanítunk.

Levelező tagozaton elmaradt egy B hét március 13-14-én, és egy A hét március 20-21-én, ezeket a személyes jelenléttel járó konzultációkat nem pótoljuk. A többi konzultáció az eredeti tanrend szerint online kerül megtartásra.

Üdvözlettel. A Kar vezetése

 

Oktatási szünet március 12-től - Extraordinary education break from 12.03.2020.

 

 

https://szie.hu/tajekoztatas-koronavirussal-osszefuggo-veszelyhelyzet-kapcsan

http://sziu.hu/12020-iii11-directive-rector-extraordinary-education-break

 

 

Az ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI alapképzési szakra jelentkező hallgatóinknak RAJZ ÉS ALKALMASSÁGI VIZSGÁT kell tenniük, ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkezőkre is.
 
A rajz alkalmassági vizsga tartalma:

  •  Egyszerű épület látvány utáni két-iránypontos perspektivikus rajza, vetített kép alapján, tónussal. (45 perc, méret: A/3)
  • Három nézettel (Monge-vetületek) megadott mértani test rekonstrukciója. Axonometrikus ábrázolás, ön- és vetett árnyékkal. (45 perc, méret: A/4)

A rajz alkalmassági vizsgára a következő eszközöket kell hozni:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- A/3-as rajztábla,
- A/3-as fehér, műszaki rajzlapok (dipa),
- ceruza (HB, B, 2B),
- rajzszög,

Az értékelés módja: "megfelelt" vagy "nem felelt meg".

Az építészmérnöki alapképzési szakra nem vehető fel az a jelentkező, aki az értékeléskor "nem felelt meg" minősítést kap. Ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkező jelentkezőkre is.

A vizsga időpontjáról az építészmérnöki alapképzési szakra jelentkezőket a Tanulmányi Osztály levélben értesíti, amely tartalmazza a rajz alkalmassági vizsga pontos menetét és időbeosztását. (A vizsga várható időpontja május vége, szombat.)

A rajz alkalmassági vizsga feladatait bemutatjuk a Nyílt napon. Ebben az évben is szervezünk Rajz előkészítő tanfolyamot, amely az alkalmassági vizsgára készíti fel a jelentkezőket. (A részletekről tájékoztatót január végén helyezünk ki.)

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.