Copyright 2020 - Custom text here
Az építészmérnöki alapképzési szakra jelentkező hallgatóinknak rajz és alkalmassági vizsgát kell tenniük, ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkezőkre is.
 
A rajz alkalmassági vizsga tartalma:
  • Mértani test (kocka, hasáb) vonalas rajza beállítás alapján. Perspektívikus ábrázolás, tónus nélkül. (45 perc, méret: A/3)
  • Három nézettel megadott mértani test rekonstrukciója. Axonometrikus ábrázolás, ön- és vetett árnyékkal. (45 perc, méret: A/4)
A rajz alkalmassági vizsgára a következő eszközöket kell hozni: A/3-as rajztábla, A/3-as fehér, műszaki rajzlapok (dipa), ceruza (B, 2B), rajzszög, radír
 
Az értékelés módja: "megfelelt" vagy "nem felelt meg".
Az építészmérnöki alapképzési szakra nem vehető fel az a jelentkező, aki az értékeléskor "nem felelt meg" minősítést kap. Ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkező jelentkezőkre is.
 
A vizsga időpontjáról az építészmérnöki alapképzési szakra jelentkezőket a Tanulmányi Osztály levélben értesíti, amely tartalmazza a rajz alkalmassági vizsga pontos menetét és időbeosztását. (A vizsga várható időpontja május vége, június eleje, hétvégén.)
 
A rajz alkalmassági vizsga feladatait bemutatjuk a Nyílt napon. Ebben az évben is szervezünk Rajz előkészítő tanfolyamot, amely az alkalmassági vizsgára készíti fel a jelentkezőket. (A részletekről tájékoztatót január végén helyezünk ki.)

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (művésztanár)